V sredo, pretekli teden, so naši člani dosegli zgodovinski uspeh v tekmovanju pokala Slovenije, v soboto pa so letos premagali že drugega lanskega prvoligaša. Zmagovale tudi selekcije U15, U17, U19.

 

Sredina tekma na brežiškem stadionu je bila za naše člane NK Brežice 1919 Terme Čatež poseben dogodek, saj so prvič v zgodovini kluba dosegli preboj v drugo kolo slovenskega pokala. Ekipo NK Dekani so premagali z rezultatom 4 : 0. Čestitke fantje in trenerji za novopridobljeni uspeh ter srečno v pokalu še naprej!


Celotno tekmo si je možno ogledati spodaj.  

 

 

V soboto pa so na stadionu člani ponovno kraljevali v 2.SNL in si po zelo dobro prikazani igri zaslužili zmago proti ekipi NK Triglav Kranj z rezultatom 1 : 0. 
Kapetan ekipe Marko Felja o dogajanju pravi: "Proti Triglavu smo zopet pokazali veliko pozitivnega, hkrati pa vidim še ogromno prostora za napredek. Ekipa se je izkazala predvsem v defenzivni fazi, saj je to že 3. tekma brez prejetega zadetka. Sicer pa bi tekmo lahko veliko lažje pripeljali do konca, če bi izkoristili izvrstne priložnosti. Veseli me, da je ekipa iz tekme v tekmo bolj čvrsta in enotna, ter naša igra kvalitetnejša. Naše misli pa so že usmerjene v naslednjo tekmo, ki je za nas bistvenega pomena."
Bravo fantje in držimo pesti za vašo naslednjo tekmo, ki bo v nedeljo, proti ekipi NK Brdo. 

 

Selekcija U15 je odigrala prvo tekmo v prvenstvu in dosegla svojo prvo zmago (NK Brežice 8 : 2 NK Šmarje pri Jelšah). Fantje so se odrezali odlično, borili so se do konca, zato jim čestitamo za prikazano. Imajo pa še nekaj tehničnih zadev za popraviti tako, da veselo na nov trening in srečno na naslednji tekmi. 

 

Kadeti NK Brežice 1919 Powerhouse (selekcija U17) je igrala proti NK Posavje Krško, ki igra z večino mlajšimi igralci ter dosegla novo zmago (7 : 2). Kljub vročemu vremenu (tekma je bila odigrana ob 12.00), sta obe ekipi pokazali dobro igro in veliko golov, kar je razveselilo oba trenerja. 

 

Prvo gostujočo tekmo pa je selekcija U19 odigrala v Zrečah (NK Zreče), kjer domačini niso bili dorasli tekmec in smo se veselili nove zmage (13 : 0).

V četrtek ekipo čaka pokalna tekma proti NK Šampion Celje, ki bo nedvomno pokazala ali so na dobri poti, saj gostje igrajo v 2.sml vzhod.

Deli vsebino s prijatelji

POKLIČITE NAS

030 219 000

 

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

SOCIALNA OMREŽJA

 

      

© 2020 nkbrezice.si. Vse pravice pridržane. Izdelava spletnih strani 5ka